In het nieuws: Engelstalig hoger onderwijs in Groningen kan beter

Tom Veenstra, Omroep Groningen, 23 oktober 2018

Het Onderzoeksbureau van de Groninger Studentenbond concludeert dat er nog veel winst behaald kan worden bij het hoger onderwijs in het Engel en roept de RUG en Hanzehogeschool op om meer te investeren om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.

Zowel een aantal studenten als docenten stellen dat niet elk programma geheel in het Engels gegeven moet worden, omdat sommige studies gefocust zijn op de Nederlandse arbeidsmarkt en samenleving. Daarnaast is de hoge snelheid van de verengelsing zorgelijk volgens het onderzoek van de GSb: “Door de verengelsing snel door te voeren hebben docenten minder tijd om daarop te anticiperen. Dit kan ten koste gaan van de kwaliteit van het onderwijs”, zegt Jolien Bruinewoud, voorzitter van de GSb.

Lees meer

 

 

Advertisements

Write your text here!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: